Individ/Globalt

Förstasidan

Vad är vi?

Deltagare

Arbetsmodeller

Trender

Variabler

Scenarion

Länkar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Individuellt liv - globala kontakter

6. Senior Tec

Seniorkonsulten Mr Speargood ska avsluta sitt produktseminarium för en äldreförening. Han tycker att det är fantastiskt att han inte behöver kunna ett ljud bangladeshiska, eller vad det nu är för språk det pratas i denna nation. Språköversättaren suger in allt ljud på engelska och i högtalarsystemet i seminarieområdet kommer en vänlig kvinnlig röst och talar det inhemska språket. Det är lite tråkigt att hålla dessa sorters seminarier, det går aldrig att skämta eller an-vända kontroversiella uttryck för det blir alltid fel eller förvirring. Å andra sidan skulle det inte vara möjligt för honom att hålla ett seminarium för dessa människor utan denna teknik. Det har verkligen öppnat sig nya marknader för hans företag SeniorTec.

Han kommer av sig, bläddrar lite i seminariematerialet på sin WordPad, snart är han igång igen. Sammanfattningen är avklarad och han påpekar de stora möjligheterna till kontakter, kommunikation och fritid SeniorTec's produkter kan erbjuda. Givetvis är SeniorTec certifierat både miljömässigt, Miljö 7000 och etiskt, E 54. Speargood loggar in finalvideosnutten och plockar ihop sin pointerpen, som han hade lite problem med inledningsvis, WordPad och går ur seminarielokalens server. På vägen ut ur lokalen medan videon fortfarande pumpar ut "Technology is time, technology is service. Make it your friend" översättningstexten har fel färg och typsnitt.

"Att gå" väljer han ur snabbmenyn för hur han tänker lämna byggnaden. Mini-Worken visar att hans tidkonto ligger på ett stort minus när det gäller röstkommunikationsservice, han suck-ar och väljer denna arbetsuppgift. Han loggar in "Telesvar" under sin transport till nästa möte i Vattenmetropolen Luxor. Den här månaden med inriktning mot underteknologiska länder har tärt på Mr Speargood, han kan inte förstå sin arbetskamrat Bleegogg som har valt att arbeta mot underteknologiska länder till 80%, jämfört med sina egna 8%, som för övrigt är mi-nimigränsvärdet av arbetstidsfördelningen. Allting tar längre tid och kommunikationerna är flimriga, det tog 4 sekunder att koppla upp sig på Universalnätet idag, 4 sekunder. När pointerpennan började krångla och inte skrev på WordPaden utan pekade efter en osynlig skrift hade han försökt skriva på seminariesalens duk, gud vad pinsamt.

Nästa sida

Topp